Puhujat

Kuntoutuspäivät 2023 -puhujat

Markus Raivio

Kukunori

Mielenterveystyön ammattilainen sekä Kulttuurin ja hyvinvoinnin liiton Kukunorin toiminnanjohtaja. Hän on Suomen ensimmäinen valittu Ashoka Fellow ”Worlds Leading Social Entrepreneur 2022.

Jori Reijula

Live-säätiö

Kehitysjohtaja, dosentti, TkT. Hänen mielenkiinnonkohteensa keskittyy terveydenhuollon T&K-hanketyöhön, laatutyöhön ja terveydenhuollon prosesseihin.

Yleisohjelma

Juha Koivisto

THL

Johtava asiantuntija, THL Sote-palvelujärjestelmän ja -integraation tutkija ja asiantuntija

Yleisohjelma

Merja Rantakokko

Jyväskylän yliopisto ja Keski-Suomen hyvinvointialue

Gerontologisen kuntoutuksen apulaisprofessori, TtT, dosentti (gerontologia)

Toimin Jyväskylän yliopiston ja Keski-Suomen hyvinvointialueen yhteisprofessuurissa, jonka alana on gerontologinen kuntoutus. Tutkimusalueeni käsittelee iäkkäiden ihmisten toimintakykyä liikkumisen ja osallisuuden näkökulmista. Erityisesti olen tutkinut liikkumisen muutoksia ja mukauttamista erilaisissa ympäristöissä, elinpiiriä, aktiivisena vanhenemista ja elämänlaatua.

Yleisohjelma

Sarianne Sahervo

Kuntoutussäätiö

Sosionomi (YAMK), työvalmentaja (eat), kuntouttavan työtoiminnan kehitysvastaava

Yleisohjelma

Joni Koskinen

Kokemusasiantuntija

Olen 38-vuotias koulutettu kokemusasiantuntija, kahden pojan isä Kanta-Hämeestä Riihimäeltä. Kokemustietoni perustuu psykiatrian palvelujen asiakkuuteen, psyykkisistä häiriöistä, erityisosatekijätön skitsofrenia ja pakko-oireinen häiriö OCD, sekä Aspergerin oireyhtymän haasteista kuntoutumiseen. Valmistuin koulutetuksi kokemusasiantuntijaksi vuonna 2016. Olen myös assosioinut, yhdistänyt kokemustietoani avoimen yliopiston opintojaksoilla erilaisissa asiayhteyksissä positiivisen psykologian, kliinisen psykologian sekä erityispedagogiikan teemoihin. Opiskelen avoimissa korkeakouluissa sosiaali- ja terveysalan opintoja. Tähän mennessä olen suorittanut mm. työkykykoordinaattorikoulutuksen, kriisi- ja traumatyön perusteita, sekä aikuiskasvatustieteen opintojakson ”työelämän kehittämishanke”.

Mottoni; Elämä perustuu aina jatkuvuuteen, jossa ihminen tai yhteisö ei koskaan ole valmis.

Yleisohjelma

Iida Virtanen

Kuntoutussäätiö

Sosionomi (AMK), työvalmentaja

Yleisohjelma

Kimmo Kumlander

Silta-Valmennusyhdistys ja Valo-Valmennusyhdistys

FM, Silta-Valmennusyhdistyksen toimitusjohtaja sekä Valo-Valmennusyhdistyksen perustajajäsen ja toimitusjohtaja.

Yleisohjelma

Anita Laukkonen

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

MBA, työnohjaaja ja prosessikonsultti, työhyvinvointipäällikkö

Yleisohjelma

Niina Kaukonen

Etelä-Savon hyvinvointialue

TtM, YTM, opettaja, erikoisairaanhoitaja

Toimialajohtaja, Etelä-Savon hyvinvointialue, ikääntyneiden palvelut

Pitkän linjan vanhustyön kehittäjä ja asiantuntija

Yleisohjelma

Kari Hakari

Sosiaali- ja terveysministeriö

Kari Hakari on toiminut sosiaali- ja terveysministeriön sosiaali- ja terveydenhuollon ohjausosastonosastopäällikkönä 2020 alkaen. Vuosina 2017–2019 Hakari työskenteli valtiovarainministeriössä muutosjohtajana maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelutehtävissä. Vuosina 2016–2017 hän toimi Pirkanmaan liiton sote- ja maakuntauudistuksen muutosjohtajana. Tätä ennen hänellä oli pitkä työura Tampereen kaupungin johto- ja -kehittämistehtävissä. Hakari on koulutukseltaan hallintotieteiden tohtori.

Yleisohjelma

Valokuvan lähde: STM/kuvaaja Maria Miklas

Kirsi Varhila

Satakunnan hyvinvointialue

Hyvinvointialuejohtaja Kirsi Varhila työskentelee Satakunnan hyvinvointialueella, jonne hän siirtyi sosiaali- ja terveysministeriöstä kansliapäällikön tehtävistä. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa osastopäällikkönä sosiaali- ja terveysministeriössä, Lounais-Suomen aluehallintoviraston vastuualueen johtajana, osastopäällikkönä Länsi-Suomen lääninhallituksessa sekä järjestöpäällikkönä Suomen MS-liitossa (nykyisin Neuroliitto). Kirsi Varhila toimii luottamustehtävässä Turun yliopiston neuvottelukunnassa ja Turun yliopistosäätiön neuvottelukunnassa, Alkon hallituksen varapuheenjohtajana, maakuntien tilakeskuksen hallituksen jäsenenä sekä Hyvinvointialueiden HYVIL Oy:n väliaikaisen hallituksen jäsenenä. Kirsin harrastuksia ovat pyöräily, uinti, lukeminen ja monipuolinen kulttuuri.

Yleisohjelma

Kaija Väänänen

Kokemusasiantuntija

Sosionomi diakoni AMK 2001. Suurimman osan työurastani  tein helsingin kaupungin päihdehuollossaKokemukseni perustuu aivoverenkiertohäiriöiden kuntoutukseen. ja alussa oli myös nielemisvaikeudet, puheentuottamisen vaikeus sekä negleckt eli näkökenttäpuutos vasemmalla puolellajäklioireena jäi vasemmanpuolen halvasuoireyhtymä, kuntoutusta olen saanut alusta alkaen ja edelleen. joten kokemus kuntoutussaralta on pitkä.Olen ollut eläkkeellä siitä lähtien ja toiminut aivoliiton kokemustoimijana sekä vertaistukijana.

Sosionomi diakoni AMK 2001. Suurimman osan työurastani  tein Helsingin kaupungin päihdehuollossa.

Kokemukseni perustuu aivoverenkiertohäiriöiden kuntoutukseen. ja alussa oli myös nielemisvaikeudet, puheentuottamisen vaikeus sekä negleckt eli näkökenttäpuutos vasemmalla puolella jälkioireena jäi vasemmanpuolen halvasuoireyhtymä, kuntoutusta olen saanut alusta alkaen ja edelleen. Joten kokemus kuntoutussaralta on pitkä. Olen ollut eläkkeellä siitä lähtien ja toiminut Aivoliiton kokemustoimijana sekä vertaistukijana.

Yleisohjelma